Activiteiten in Nederland

Cycloon Idai verwoestend!

hulpactie in Maputo
Hulpactie in Maputo

De cycloon Idai heeft in het voorjaar van 2019 honderdduizenden mensen getroffen in Mozambique, Zimbabwe en Malawi.

We hadden regelmatig contact met Karin Brugman en Tinie van Eys, de contactpersonen in Mozambique over de gevolgen van de cycloon. Karin en Tinie zijn hier betrokken bij hulpacties die je kunt vergelijken met hoe de rest van Nederland Zeeland heeft geholpen bij de watersnoodramp. O.a. door collectes in de Norbertusparochie is er 3000 euro aan noodhulp overgemaakt voor een schip vol hulpgoederen. Daarnaast is met steun van het bisdom Groningen nieuw lesmateriaal aangeschaft voor een verwoeste school

Iedereen die bijgedragen heeft van harte bedankt.

 

 

Vanaf de eerste actie in 2004 van het St. Maartenscollege in Groningen zijn er veel geweldige initiatieven georganiseerd om geld in te zamelen. Ook in 2019 is er weer flink geld ingezameld o.a. met de verkoop van jam en bolchrysanten en een heuse mannenbingo. Wellicht ter inspiratie……………………..

 

De Protestantse gemeente in Oude Pekela heeft in 2018 het hele kerkelijk jaar acties voor Madre Rosetta georganiseerd. Broden en bloemen verkoop, pannenkoekenbakken enz. GEWELDIG. Op 29 september is tijdens een gemeenteavond de check met de opbrengst door de Diaconie overhandigt aan Rita Arents en Bernard Meulman namens het bestuur van de stichting.

Onthullen van de check.
Onthullen van de check.
De diaconie groep van de PKN gemeente in Oude Pekela.
De diaconie groep van de PKN gemeente in Oude Pekela.